понедельник, 13 сентября 2010 г.

PROTO TEATRAS. SĄMONĖS UŽDANGĄ PAKĖLUS

Название: Proto teatras. Sąmonės uždangą pakėlus
Автор: Jay Ingram
Издатель и год выпуска: VAGA, 2010
Язык: Lietuvių, vertimas iš anglų kalbos
Кол-во страниц: 352
Краткое описание: Ar kada nors važiavote greitkeliu ir netikėtai suvokėte, jog neprisimenate paskutiniųjų dešimties kilometrų? Kodėl atrodo, kad kelionė pirmyn visuomet trunka ilgiau nei kelionė atgal? O gal kada nors norėjote sužinoti, ar pasaulį matote tokį pat, kaip ir jus supantys žmonės?

Knygoje „Proto teatras“ žymusis radijo diktorius bei rašytojas mokslinėmis temomis, Jay‘us Ingramas, gilinasi į šiuos ir kitus klausimus apie sąmonę bei mūsų smegenų veiklą, mėgindamas išsiaiškinti, kaip pasaulis, jį suvokiant, įgauna prasmės.
Mokslinius tyrimus Ingramas nepaprastai puikiai išverčia į visiems suprantamą kalbą. Bendrais bruožais jis apibūdina tuzinus eksperimentų, kurie pakėlė uždangą ir leido žvilgtelėti į sielos skiautelę – sąmonę... Geriausia žinia yra tai, jog, kaip visada, darbas atliktas nepriekaištingai ir yra ne tik lengvai prieinamas, bet ir labai smagiai skaitomas!
The Globe and Mail

„Proto teatre“ atsisakoma epizodinių esė formato, kuriuo iki šiol buvo mėginta ambicingai bei detaliai analizuoti vieną objektą – žmogaus sąmonę... Ingramas smulkiai nupasakoja susimąstyti verčiančius eksperimentus, istorija ir tyrimus, kurie parodo, kaip toli pažengėme sąmonės suvokimo kelyje ir kiek daug dar liko nueiti.
Ottawa Citizen

Jay‘us Ingramas lydi mus kelionėje pasroviui sąmonės upe... Maloni iškyla.
Dr. Bernardas J. Barasas

proto_teatras_21

0 коммент.:

Отправить комментарий